Romanul unui constăntean prezentat la Bibliotecă
Pe data de 23 aprilie, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, sala de lectură, începând cu ora 17:00, va avea loc prezentarea romanului ,,Benedictiana”, al scriitorului constănțean Bogdan Boeru.
După cele două turnee din 2023 și după ce a primit prestigiosul premiu al revistei „Ex Ponto”, publicație ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România, „Benedictiana” pornește iarăși la drum și va ajunge și la Botoșani.
La eveniment va fi prezent autorul romanului și acesta va fi moderat de jurnalistul Traian Apetrei. După desfășurarea prezentării va urma o serie de dialoguri cu publicul din sală, iar apoi, o sesiune de autografe.
Bogdan Boeru s-a născut la Constanța în 1975. Absolvent al Liceului Mircea cel Bătrân și al Facultății de Drept Hyperion, este membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și autorul a douăsprezece cărți (proză, poezie, eseu) și a unei piese de teatru jucată în 2017 la Constanța. De asemenea, el a activat ca solist vocal și basist în formația Heavy Metal „Interitus Dei”, împreună cu care a editat 5 LP-uri în: România, Norvegia și Germania. Este membru al: Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (Asociația drepturilor de Autor), al Asociației „Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți” (Credidam) și al Asociației Creatorilor de Ficțiune.
Despre romanul „Benedictiana”:
*„Un roman puternic vizual și auditiv.” (Adrian Lesenciuc – „Tribuna” nr.480, serie nouă, anul XXI, 1-15 septembrie 2022)
*„Un roman istoric pasionant, care se citește repede, captivează.” (Ioan Holban – „România Literară” nr.43 / 2022)
*„Un roman bine scris și documentat, alert, plin de suspans.” (Iulian Cătălui –„Libris” nr.3 (21) / 2022)
*„O superbă carte în care fantasticul se înfrățește cu detaliul istoric.” (Stela Călin –www.citestema.ro)
*„Dovada că și autorii români se pricep la fantezii medievale.” (Realdo Tokacs – www.rasfoiala.ro)
După evenimentul ce se va desfășura la Botoșani, cartea va fi prezentată și în alte orașe, cum ar fi la Iași, pe 25 aprilie, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și la Bacău, pe 24 aprilie, la Biblioteca Județeană „Costache Sturdza”.