Oamenii mari spun că cei mici nu mai citesc, atrași fiind de tehnologia modernă. Totuși, sunt copii și tineri care citesc și chiar sunt curioasă ce le place să lectureze în timpul liber.

Elisa Radu are 10 ani  și este elevă la Școala gimnazială nr. 10. Ea mi-a zis că în prezent citește Bătrînul din lună de Crace Lin”, iar genul  ei preferat de lecturi este cel bazat pe acțiune.

Cosmina Liahu are 15 ani și este elevă la Colegiul Național  „Mihai Eminescu”. În momentul de față este prinsă cu lectura cărții „Războiul care mi-a salvat viața” de Kimberly Brubaker Bradley.

Anastasia Maria Felciuc învață la Școala nr. 10 și are 10 ani.  Cartea ei preferată pe care o și citește acum este  „Țup” de Alex Donovici, iar genul ei preferat de cărți  este mini grafică.

Ioana Stoiciuc are 18 ani și învață la Colegiul A.T. Laurian. Fiind prinsă cu pregătirea pentru Bacalaureat, normal, cartea pe care o citește acum este „Moromeții” de Marin Preda.

Denisa Franț tocmai a împlinit 15 ani și învață la școala gimnazială „Grigore Antipa”. În prezent, citește două cărți „Recreația mare” de Mircea Sântimbreanu și „Inocenții” de Ioana Pârvulescu. Nu are un gen preferat de cărți, dar simte o oarecare plăcere pentru lecturile SF sau thriller.

Evelyn Grădinaru are 11 ani și învață la școala nr 10. În prezent, citește  cărțile „Școala dintre bine și rău” de Soman Chainani. Îi  plac cărțile cu multă fantezie și creație

Ioana Ivaș  are 15 ani și este elevă la la Colegiul „A.T Laurian”. Ea mi-a spus că în momentul de față citește o carte recomandată chiar de profesoara ei de limba română din gimnaziu, respectiv cartea „Hronicul și cântecul vârstelor” de Lucian Blaga. „Doamna mi-a dezvoltat foarte mult pasiunea pentru lectură, pentru limba maternă, pentru scris, pentru frumos. Ea este modelul meu ideal de profesor, aș putea spune. În schimb, preferatele mele sunt romanele polițiste. În clasa a VIII-a, printre lecturile obligatorii, îmi găseam refugiul în asemenea cărți și îmi plăcea la ele faptul că îmi puneau și abilitățile de detectiv la încercare.”, a spus Ioana.

Madalina Mihai are 16 ani și este elevă la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”. Are începute mai multe cărți, dar cea care îi captează acum atenția este cartea ,,Electrecord. 90 de ani. Cordul muzicii românești” scrisă de Doru Ionescu, una despre muzica românească și istoria ei. „Recent am citit cartea -Repetiție pentru o lume mai bună- de Mihai Radu. Mi-a plăcut modul în care autorul a scris cartea. E o carte actuală. Citesc ce îmi pică în mână și mă atrage din titlu, din prezentarea ei, nu am preferințe.”