Cunoscuta cântăreață din județul Botoșani, Iustina Irimia, se află în prezent, în turneu american, împreună cu colega ei, Simona Mazăre. În weekendul trecut, artista a impresionat publicul românesc din Chicago, prezent la Biserica Ortodoxă Română ,,Nașterea Domnului” din oraș. Ea a postat pe Facebook un video în care cânta o priceasnă, motiv pentru urmăritorii ei să o aprecieze la superlativ: „Un moment pentru suflet în Biserica din Chicago.”, „Foarte frumos! O voce divină, priceasna mea de suflet!”, „O voce divină”, „Foarte frumos! O profesionistă desăvârșită!”, „Superbă voce superbă interpretare! Doamne ajută”, „Vă ascult cu drag să aveți sănătate să ne încântați cu glasul blând.”

Iustina Irimia se află în turneu, în America, de două săptămâni. Cât timp a stat în Cleveland din Ohio, a locuit la familia Petrică și Iulia Porfireanu din Parma. Petrică Porfireanu este dorohoian stabilit de peste 19 ani în SUA.

La început de turneu, cum era firesc, a vizitat cele mai semnificative monumente și străzi din orașele cutreierate. „În cele două ore avute la dispoziție am reușit să vedem The Bean, monumentul reprezentativ (care era în renovare), am urcat până la etajul 103 în Willis Tower, cea mai înaltă clădire din lume până în 1998, și am luat pulsul centrului orașului. Din Chicago sunt Walt Disney, Quincy Jones, Harrison Ford, Hillary Clinton, Robin Williams, Barack Obama, Laura Bretan… Mi-a plăcut mult. Mai mult decât New York-ul.  Iar înainte de a cânta românilor de aici, am avut răgaz de a participa și la vecernie în frumoasa Biserică Nașterea Maicii Domnului din Chicago.”, a scris artista pe Facebook.

Iustina a ajuns și aproape de cascada Niagarei, la granița Canadei, cel mai nordic punct al călătoriei sale în America. „Ne bucurăm că am ajuns, chiar dacă nu au fost cele mai bune condiții de vizitare. Recomandăm să ajungeți în sezonul cald.”
Iustina Irimia-Cenușă, împreună cu sunt în turneu alături de cântărețele de muzică populară Maria Luiza Mih și Ionela Guzic. Artistele au stabilite concerte în Washington DC, Philadelphia, New York, Cleveland, Chicago, Detroit, Los Angeles, Phoenix, Palm Springs, Atlanta, Hollywood din Florida, Dallas și New Haven, în perioada 2 februarie – 3 martie. Pentru mai multe informații legate de data, locul și ora exactă a concertelor care vor fi susține în orașele precizate puteți accesa pagina de Facebook Grupul Bucovina Atlanta sau site-ul romanianculturalheritage.com.