Filarmonica „George Enescu” a susținut, vineri seară, un concert rock simfonic alături de trupa Vița de vie. 

Început cu o  melodie interpretată la chitară, publicul prezent în număr mare  a intrat ușor în vibeul concertului. Deși timid la început, showul a crescut în intensitate treptat o dată ce Adrian Despot et comp. a adus pe scenă piese tot mai cunoscute din repertoriul formației. 

Vița de vie a demarat astfel de concerte în 2018. „E foarte interesant ce se întâmplă când cântăm cu o orchestră simfonică. Ai senzația că din spate vine cineva și  îți pune aripi. Și muzica, și tot ce facem noi sunt potențate la maximum. Mi-aș dori că oricine să aibă șansa să cânte la un instrument și să aibă o orchestră în spate.”, ne-a spus Adi Despot.

Un moment aparte, cu totul deosebit a fost reinterpretarea în maniera trupei a piesei „Șambala”, compusă și lansată de cantautorul Doru Stănculescu despre care Despot a spus:Următoarea piesă compusă de Doru Stănculescu am văzut-o într-o  filmare TVR din anii ’70 în care Doru Stănculescu o cânta. Vorbim despre  o lume utopică unde locuiesc toți zeii.” 

Orchestra simfonică a fost dirijată de Remus Grama, absolvent al  Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca,  responsabil de rezultatul sonor a 35 de copii ai Liceului Vocațional de Artă și a 70 de adulți ai Filarmonicii de Stat.

Trupa împlinește anul acesta aproape 30 de ani de activitate muzicală, Adrian Despot, iar în concert au fost cântate melodii lansate de-a lungul timpului, nelipsind „Fenomental” de pe albumul cu același nume sau „Praful ucide”.

Un material mai amplu și atmosfera din concert, în curând, la podcastul „Rock pe Tik Tok”.