Filarmonica „George Enescu” a anunțat pentru luna mai un festival dedicat, în mod special, tinerilor, unde intrarea la concerte  va fi liberă. Intitulat Festivalul Concertelor Educative „Classic e fantastic”, evenimentul se va desfășura în perioada 8-10 mai.  Ne bucurăm că sugestia noastră de a permanetiza seria de concerte de muzică clasică adresată tinerilor, lansată cu ocazia spectacolului educativ din 6 noiembrie de anul trecut, cu accent pe opere dedicate tinerilor și copiilor, reflectată într-un editorial din ziarul Buzz, a fost apreciată.
„Un proiect nou destinat, în mod special, tinerei generații pentru a-i atrage în sãlile de concert, pentru a-i determina sã iubeascã şi muzica clasicã, pe lângã celelalte genuri muzicale! Dorim să permanentizãm acest proiect, să existe în fiecare an o săptămână întreagã a lunii mai plină cu numeroase concerte educative pentru cei mici şi liceeni!”, anunța conducerea instituției.
Spectacolele vor fi gratuite, cu respectarea anumitor condiții, care vor fi anunțate ulterior, mai anunță organizatorii, scopul lor fiind acela de a oferi un  acces mai larg la cultură pentru copii și tineri.
„Cultura nu este generatoare de profit. Cel mai mare şi inestimabil profit pe care-l generează muzica clasică şi, în general, muzica bună viitoarelor generații este o mai bunã educație muzicală, rafinarea gusturilor, a personalității, precum şi dezvoltarea unei note de eleganță sufletească şi comportamentală aparte.”, mai spun organizatorii.