Palatul Copiilor din Botoșani se va dota cu echipamente tehnologice de ultimă generație în cadrul unui proiect finanțat integral prin PNRR. Proiectul are o valoare de 351.209,46 lei și va aduce numeroase beneficii copiilor și elevilor din Botoșani, dupa cum se arată pe pagina de Facebook a instituției.
Intitulat „Dotarea Palatului Copiilor Botoșani cu un laboraator inteligent (Smart Lab)”, proiectul își propune să ofere copiilor o experiență educațională inovatoare și captivantă.  „Utilizând echipamentele și resursele tehnologice moderne, ei vor putea învăța într-un mediu interactiv și stimulativ, care să le dezvolte abilitățile și creativitatea.”, se arată într-un comunicat pe aceeași pagină.
Prin acest proiect cadrele didactice vor dobândi competențele necesare utilizării acestor echipamente, vor putea să ofere o educație mai adaptată nevoilor individuale ale elevilor și să îi ghideze în explorarea și înțelegerea noilor tehnologii.
Echipa de proiect este formată din prof. Mihaela Epure, directorul Palatului Copiilor Botoșani, prof. Luisian Grigore, prof. Marius Cojocaru și secretar Pușcașu Oana. Activitățiile proiectului se vor desfășura până în luna ianuarie 2025.