„Corespondent Buzz” este un proiect mai nou al redacției Buzz, care se adresează copiilor și tinerilor din afara județului Botoșani ce vor să înțeleagă meseria de jurnalism.
Cei 13 ani de activitate ne îndreptățesc să afirmăm că jurnalismul este o deosebită formă de dezvoltare personală pentru copiii de azi. Își dezvoltă abilități de comunicare scrisă și verbală ori tehnice necesare viitorului adult. Merg pe teren, scriu în propriul ziar și site, fac propriile emisiuni și rubrici, realizează podcasturi și reportaje, fac interviuri, se documentează ș.a.

Mod de desfășurare:

👉Săptămânal, vor fi întâlniri online de îndrumare jurnalistică. Cu ocazia unor evenimente notabile în orașul copilului putem organiza și întâlniri fizice pentru realizarea unor reportaje sau emisiuni profesioniste.

👉Copilul va beneficia de o îndrumare de specialitate pentru a putea relata corect de la evenimentele orașului în care locuiește.

👉Vor fi efectuate ore de dicție cu scopul pregătirii copilului /adolescentului ca voice-over, prezentator de știri.

🍀Colaborarea cu profesioniști din Televiziunea Română îi va ajuta pe corespondenții Buzz nu doar în profesionalizarea propriilor materiale jurnalistice, ci și în realizarea unor interviuri cu difuzare la unele emisiuni ale postului amintit.

🔥Tabăra de jurnalism „Ai noștri tineri”, ajunsă la cea de VIII-a ediție, pe care o organizăm la care sunt invitați profesioniști din TVR și Radio este și pentru corespondenții Buzz o excelentă oportunitate de învățare și dezvoltare. De asemenea, concursul de jurnalism „Botosani, Orașul Meu Drag” (B.O.M.D), ajuns la a X-a ediție,  este deschis și copiilor și tinerilor corespondent Buzz.

❌Vârsta minimă de la care un copil poate deveni corespondent Buzz pentru judetul său este 9 ani.

💛🎤🎥💛 Pentru a deveni a deveni un mic reporter cu legitimație în orașul tău este necesară achiziționarea cărții „Manualul micului jurnalist” – autor Ioana Matfeev.

Totodată, lunar se va achita o cotizație de membru al redacției, în valoare de 100 lei.
✍️Te poți înscrie trimițând un mesaj la contact@telebuzz.ro sau pe rețelele sociale: facebook.com/Buzz Micii reporteri, Instagram: _buzz_pentru_viitor.

❌Detalii la telefon 0722.246257❌

Redacția Buzz deține:

🧾 Propriul ziar tipărit, scris de copii, cu apariții lunare;

🎥 Televiziunea adolescenților 

🎙️ Podcasturi