Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoșani va găzdui și anul acesta Festivalulde teatru pentru liceeni „Lyceum”. Evenimentul se află la cea de a XXVI-a ediție și se va desfășura în perioada 20-25 mai. Organizatorii au anunțat perioada de înscriere și condițiile. 

Trupele de teatru din colegiile și liceele județului Botoșani se vor putea înscrie până pe data de 23 aprilie.

Membrii trupelor de teatru își pot alege ca repertoriu piese din dramaturgia națională, universală, clasică sau contemporană.

De asemenea, sunt acceptate și spectacolele colaj, coupe, teatru experimental, music-hall, pantomimă, animație etc.

Durata unei piese de teatru acceptată este de 60 de minute. În cazul în care vor fi jucate piese de teatru ce depășesc durata stabilită, aceasta va fi programată individual cu mențiunea că se va asigura vânzarea biletelor la capacitatea sălii.

Premiile festivalului „Lyceum”

În cadrul festivalului „Lyceum” se vor acorda locul I și Trofeul Festivalului pentru cel mai bun spectacol, locurile I, II, III pentru cel mai bun spectacol, premiile pentru cel mai bun rol feminin și masculin, respectiv premiile pentru cel mai bun rol secundar feminin și masculin.

Festivalul se va desfășura pe o perioadă de patru zile, la final fiind organizată „Gala Laureaților” unde trebuie să participe toți membrii din trupele de teatru.

Fiecare trupă de teatru beneficiază de repetiții înainte de prestație unde vor fi setate și luminile. Casa de Cultură a Sindicatelor nu asigură decorațiile sau costumele.

Prețul biletelor este negociabil, dar nu mai puțin de 20 de lei. Atât regulamentul, cât și fișa ce trebuie completată pentru înscriere se află aici.