Coadă uriașă la Biserica Uspenia pentru a primi apă sfințită. Șirul de oameni s-a întins până spre sediul partidului AUR, aceștia venind cu tot felul de recipiente de acasă pentru a obține agheasmă în această mare sărbătoare.

Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.  Sărbătoarea înseamnă botezul lui Iisus Christos în râul Iordan. Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători ale anului pentru creștini. De obicei, în această perioadă este foarte frig, de aceea este des folosită expresia „gerul Bobotezei”.

Și în această iarnă, temperaturile au scăzut fix în această zi, având în vedere vremea călduroasă din preajma Crăciunului.  Meteorologii au anunțat răcirea vremii ca urmare a unui ciclon polar care va străbate România. Sunt așteptate zile și nopți cu ger, temperaturile ajungând chiar și la -15 grade. Vremea se va răci astfel începând de duminică, mai întâi în jumătatea nordică, valul de aer polar aducând atât vânt puternic și viscol la munte, cât și ninsoare, mai ales în Moldova.