Începutul de an este înmiresmat cu rezoluții și dorințe din partea tuturor. Ne propunem tot felul de lucruri, care mai de care, sperând ca măcar o parte dintre ele să se concretizeze. Copiii și tinerii de la Buzz sunt recunoscuți pentru implicarea lor în viața comunității, încercând să fie la curent cu ceea ce este nou în oraș.  I-am întrebat pe câțiva dintre reporterii Buzz ce își doresc să realizeze în acest an, cum se văd în redacție în anul care tocmai a început, ce ar vrea să încerce nou ca reporter sau redactor.

Mădălina Mihai are 16 ani și este redactor șef:  ,,În acest an îmi doresc să fiu mai activă. Vreau să realizez de la știri, reportaje până la documentare, scurtmetraje ș.a.m.d. Vreau să mă implic în tot ce înseamnă viața redacțională. Vreau să ajut prietenii de la Buzz. Vreau să mențin relațiile pe care le-am construit la Buzz. Nu este ceva specific ce vreau să încerc. Orice provocare e primită cu brațele deschise.”

Ioana Ivaș are  15 ani și este editor șef:  ,,În acest an îmi doresc să fiu cea mai bună versiune a mea. În fiecare an îmi propun acest lucru pentru că îmi doresc să văd o evoluție în mine, de la an la an. Fie că vorbim despre o evoluție personală, profesională și așa mai departe. Vreau ca în acest an să continue povestea mea la Buzz, să fiu mai activă decât anul trecut și să mă implic în multe proiecte peste tot, pentru a-mi lărgi sfera cunoștințelor și a experiențelor. În anul care tocmai a început mă văd în redacție într-o formă bună, dar care, negreșit, se poate îmbunătăți. De mică mă gândeam cum este să te numeri printre cei mari din redacție, să fii unul dintre stâlpii de susținere ai grupului. Acum am văzut și vreau să demonstrez că merit să mă număr printre ei în continuare. În acest an la Buzz vreau să încerc să mă implic mai activ pe partea de documentare. De-a lungul timpului am încercat multe în redacție, dar simt că aș putea exploata mai mult partea de documentare pe care o văd foarte interesantă și utilă în viața de jurnalist și nu numai.”

“Vreau să profit de timpul rămas pentru a-mi face amintiri”

Andy Ciotir are 18 ani, este secretar general de redacție și anul acesta va părăsi redacția pentru că va pleca la facultate:  ,,În 2024 aș vrea să realizez cât mai multe materiale, precum reportaje sau articole de cercetare în domeniul istoriei. Totodată, mi-am propus  să-i ajut pe colegii mei care sunt noi în redacție pe partea de scris și de montaj. Fiind ultimul an în redacția Buzz, aș vrea să profit de timpul rămas și să-mi fac numeroase amintiri cu colegii mei. Vreau să fac reportaje,  să redactez texte de voice-over, să fac fișe de montaj și să montez. Bineînțeles, nu va lipsi în 2024 rubrica mea din ziar <… din interbelic>,  pentru că țin foarte mult ea. Este primul meu produs și cu ajutorul lui am dobândit anumite calități pe partea de cercetare și mi-am îmbogățit cultura generală. Cu ajutorul acestei rubrici m-am împrietenit cu adrenalina. Mă gândeam că aș vrea să încerc din nou să înregistrez pentru podcastul meu ,,Botoșani în Sepia”, poate din vară după admiterea la facultate, pentru că țin mult la el. Am încredere că este și va fi în continuare un produs reușit. În plus, trebuie să mă antrenez și pe partea de radio. Aș mai vrea în anul 2024 să încep să învăț cum să fotografiez cum trebuie, și de ce nu, să și filmez.”

Fabian Paranici are 11 ani, este pasionat de sport, are și acreditare la FC Botoșani: ,,În anul 2024, îmi doresc să realizez cât mai multe reportaje, articole, etc, să îmi continui podcastul BuzzBall și să fiu cât mai muncitor pentru a învăța și a exersa. Vreau să scriu  și altceva, nu numai de pe sport și încerc să fiu cât mai activ pe site, pentru că așa învăț. În acest an, la Buzz, aș vrea să le încerc pe toate. Acum în această vacanță de iarnă încerc să scriu cât mai mult, iar apoi, când ne reîntâlnim la Buzz, vreau să continui să filmez, să fotografiez, să iau interviuri, să scriu, și nu numai.”

Arianna Vasiliu are 12 ani și este mai nouă în colectivul redacției, dar are multă ambiție: ,,Vreau să editez și să iau interviuri și vreau să încerc să filmez mai mult și mai bine.”

“Vreau să-i ajut și pe ceilalți să evolueze”

Andrei Maxim are 13 ani, este pasionat de sport, îi place să monteze și să scrie.  ,,Îmi doresc să devin mai bun și să dau tot ce pot în redacție. În acest moment mă văd în redacție ca un copil destul de implicat, chiar daca în ultima vreme nu am avut cum să fac lucrurile pe care mi le-am dorit În redacție. Vreau să încerc să fiu mai activ si să îi ajut pe ceilalți mai mult.”

Raul Pricop are 13 ani și recent a fost protagonistul unui clip pentru melodia „Tânăr mereu” pe care îl puteți urmări pe canalul de Youtube: Televiziunea adolescenților.  ,,Îmi doresc să devin cea mai bună versiune a mea în absolut tot ce fac, jurnalism, matematică, engleză etc. Aș vrea sa învăț să montez și să fotografiez deoarece simt că vreau să încerc și această latură a jurnalismului.”

Maria Nechita are 10 ani și are mai bine de un an de când este în redacția Buzz:  ,,Îmi doresc să  să scriu pe site-ul TeleBuzz.ro,  să-mi organizez mai bine timpul, să citesc mai mult. Aș vrea să montez, să fac fotografii, să citesc la prompter și să fac voice-over.”

“Vreau să am un podcast…”

Radu Rusuciuc are 10 ani, este pasionat de sport și îi place să editeze.  ,,În acest an îmi doresc să scriu mult mai mult pe site-ul Telebuzz.ro și în ziar. Îmi doresc să am un podcast ca ceilalți colegi ai mei, care sunt totodată și prietenii mei. Vreau să fiu mai bun în domeniile de filmat, montaj și voice-over. Aș vrea să încerc  să fotografiez pentru că anul trecut am făcut asta dar puțin și nu sunt mai deloc expert. Mă văd în redacție bine, deoarece am mai montat știri și am filmat chiar destul de mult chiar dacă nu am prins câteva cursuri de pregătire.”

Medeea Lazăr are 8 ani și are propriul ei podcast: “Îmi doresc să fiu mai activă, să scriu mult mai multe știri pe site, să nu mă simt ca într-o competiție pe ideea “cine scrie mai mult? Să scriu mai repede, să nu stau așa mult la o știre, să învăț să editez, să montez mai mult, să fotografiez. Vreau să fiu mai bună, să-mi ajut colegii mai mult, să învat din greșelile pe care le-am făcut în anul 2023.”

“Aș vrea să pot ajuta la cursul de dicție…”

Anisia Amărioarei are 12 ani și șase luni de când e în redacție: “Eu îmi doresc în anul 2024 să merg mai mult pe teren alături de colegii mei. Mi-aș dori să pot ajuta noua generație de BUZZ-uri la cursul de dicție.”

Veronica Oroșanu are 13 ani și e pasionată de muzica rock. Ea deține podcastul “Rock pe Tik Tok”: “Dorința mea ca reporter în 2024 ar fi, prima oară, să îmi mențin podcastul meu, să montez, să mă implic mai mult în activități și să încerc ceva nou, cum ar fi fotografiatul. Nu am un goal specific, dar sper să le îndeplinesc pe toate.”

“Vreau să scriu cât mai mult”

Maria Doncilă are 13 ani și îi palce să prezinte știri sau sa facă voice-over: “În 2024, îmi doresc mult să fiu cât mai activă în redacție: să merg pe teren, să particip la B.O.M.D, să fac voiceover și să mă perfecționez la articole scriind cât mai mult.”

Eliza Chiru are 11 ani și este una dintre noile noastre colege: “Mi-aș dori să prezint știri.”

Denisa Franț are 14 ani și îi place să prezinte și să facă voice-over: “În 2024 îmi doresc să apar în fața camerelor mai mult,  să mă descurc mai bine la prezentarea unei știri. Vreau să încep să lucrez la montaj, deoarece după concursul BOMD am descoperit o pasiune pe latura aceasta a editării. Evident, vreau să continui să fac și voiceover, fiindcă nu mă pot dezlipi de ele.”

“Vreau să fac desene pentru articole…”

Maria Bodârlău are 11 ani și este foarte creativă, placandu-i mult să deseneze: “Aș vrea să fac cât mai multe fotografii, să citesc de pe prompter și să îi invat pe ceilalți cum să deseneze pe tabletă, să fac desene pentru articole.”

Ana Cioată are 14 ani și este corespondentul Buzz la Vaslui. Îi place muzica rock și în anul care a trecut a fost membră în juriu la două festivaluri de muzică pentru copii: “Aș vrea să fiu mult mai activq și implicată atât scriind pe site cât și articole în ziar. Faptul că trebuie sa învăț pentru Evaluarea Națională s-ar putea să îmi pună anumite piedici, dar voi încerca să fiu activă  cât de mult pot. Îmi place să fac poze, fapt pentru care aș vrea să învăț cum pot sa fac asta cât mai bine ca să pot obține fotografii de calitate. As vrea să merg pe teren și dacă un coleg/colega are nevoie de ajutor cu ceva, mi-ar plăcea sa-l/o ajut cu mare drag. De asemenea, aș vrea să încerc și lucruri noi și să vad dacă mi se potrivesc, poate chiar să fac documentare sau alte lucruri interesante.”

Alexandra Cârjan are 11 ani și este una dintre colegele mai noi de redacție: “Eu mi-aș dori să fiu mai activă pe site și să scriu cât mai multe articole, să merg pe teren și să fac poze, să fiu reporter la evenimente și spectacole și să ajut cu ce se poate în redacție.”

“Vreau sa filmez, pentru că e important să știi asta…”

Ioana Stoiciuc are 18 ani și desenează superb în grafică digitală. De câțiva ani ea este DTPul redacției: “Îmi doresc să-mi continui hobby-ul meu: desenatul digital și aici în redactie. Vreau să încerc și ceva nou la Buzz precum să filmez sau să înțeleg cum funcționează o cameră de fototgrafiat. E important să știi  pentru că ajuta la orice eveniment, să știi asta.  Trebuie multă îndemânare totuși, dar unii colegi de-ai mei din redacție chiar  se pricep. E un talent, la fel ca desenatul sau pictura. În plus, poate aș putea să-i ajut pe ceilalți cu alte lucruri la care mă pricep cum ar fi design-ul posterelor.”

Claudia Pădurariu are 14 ani și este corespondent Buzz în comuna Vorona: “În anul 2024 îmi doresc să îmi descopăr pasiuni noi, dar în același timp să nu uit de activitățile care mă fac fericită zi de zi, cum ar fi să îmi ajut colegii de la Buzz, să prezint știri sau să merg pe teren. Vreau în acest an să încerc experiențe noi și să nu refuz provocările care vor veni! Un lucru pe care nu l-am făcut în anii trecuți și îmi doresc să îl încerc este să învăț să fac fotografii. Iubesc să surprind natura în poze și aș vrea să încerc să vizualizez lumea prin intermediul aparatului foto. Vreau să încerc să fac cel puțin patru exerciții de dicție în fiecare săptămână, pentru a reuși să vorbesc corect și clar. Anul 2024 este deschis la oportunități noi și la șanse de a ne îmbunătăți propria persoană! Eu îmi propun în anul 2024 să îmi întrec limitele!”

Sara Iacob are 11 ani și îi place să prezinte știri sau să facă voice-over. “Aș vrea să devin mai bună în ceea ce fac, adică în fața camerei. Să fac stand-up uri tv, să prezint știri citind de pe prompter și să iau interviuri. Dar nu vreau să mă axez doar pe aceste lucruri, ci și pe partea tehnică, adică să montez, să scriu știri pe site, să mă  perfecționez pe fotografie. O foarte mare plăcere  la care visez de când m-am alăturat redeacției BUZZ este să le pot  da sfaturi,  să îi ajut să scrie pe site sau in ziar pe copii noi.  Orice aș face în acest colectiv,  eu mă bucur pentru sunt atâtea oportunități de încercat.”

Alexandra Gheorghe are 14 ani și este corespondent Buzz pentru judetul Vaslui: „Cu certitune anul 2024 își va pune amprenta asupra mea într-un mod deosebit – este un an cu multe provocări și proiecte și îmi doresc să pot ajunge acolo unde mi-am propus. Îmi doresc să am timp sau să învăț să îl fructific la maxim – să pot scrie cât mai multe articole, să pot participa la cât mai multe evenimente, activități care să îmi dea posibilitatea de a fi un bun observator si de a trasmite cât mai frumos mesajele mele către toți cei ce le vor citi. Îmi doresc în acest an să fiu receptivă, să mă implic și în activități sociale, să promovez elevii talentați și inteligenți din orașul meu. Îmi doresc să pot înființa un club în care multi alți copii să fie implicați în proiectele amintite și împreună să ne bucurăm de un univers magic – cel în care copilăria capătă alte valențe și în care putem contura cea mai bună și frumoasa versiune a noastră!”