Colecția de artă a Galeriilor  ,,Ștefan Luchian” din Botoșani a găzduit, sâmbătă, 3 februarie, vernisajul triplei expoziții numită ,,Expo 2024, grafică și sculptură”, unde au fost expuse lucrările artiștilor Kadar Dombi Peter, Sebestyen Robert și Kato Vladimir.

Ana Coșereanu, curator al expoziției, a făcut fiecărui artist cate o prezentare, dar și lucrătorilor expuse.

Au prezentat lucrări Peter Kadar-Dombi, Robert Sebestyen și Vladimir Kato.

Un reportaj de la eveniment veți putea urmări, luna aceasta,  la Jurnalul copiilor.

Sculptorul Peter Kadar-Dombi a fost profesor la școala din Corund, unde a avut ocazia să vadă tradițiile de ceramică și lut ale satului. Mai târziu, artistul a învățat că din lut se pot face numeroase lucrări cu diferite forme. Acesta arătat prima dată lucrările în anul 1998, la expoziții individuale sau de grup în mai multe locații din țară sau din afara acesteia. A participat la mai multe tabere creative din diferite orașe, precum Mărtiniș, Ajka și Unna.

Robert Sebestye, tot sculptor, a fost profesor de desen și sculptură la Liceul ,,Nazy Istvan” din Miercurea-Ciuc. El a participat atât în tabere de creație, cât și expoziții de grup care au avut loc în România și în străinătate. Primele expoziții deschise au fost în anul 2002, la Odroheiul Secuiesc. Acesta are colecții particulare de lucrări în România, dar și în Ungaria.

Vladimir Kato este grafician, pictor, caricaturist, artist fotogrf și ziarist. Din anul 1973 a participat la expoziții colective de grup și personale. Artistul a fost prezent în diverse cataloage sau lexicoane din mai multe regiuni ale țării și a fost membru în diverse organizații culturale și profesionale.

Vernisajul expoziției care a cuprins atât scultpturi realizate cu talent, cât și grafica pe panza, s-a terminat cu interpretarea unor cântece de către profesorul de chitară Ludwig Schibinschi.