Galeriile de artă „Ștefan Luchian” au găzduit lansarea cărții „Izvor de lumină” a poetului Gheorghe Plioț-Brăești, un om al străzii de care au grijă cei de la Asociația Happy, la casa Nicolae. Evenimentul a avut loc vineri, de la ora 15:00, în prezența unui public numeros.

Manifestarea a început cu o rugăciune rostită în grup, după care Gheorghe Plioț, autorul cărții, a citit din poeziile publicate în proaspătul volum.

Emoția a fost atât pentru autor cât și pentru reprezentanții asociației. Au fost cuvinte frumoase ce au subliniat sensibilitatea omului care nu doar că și-a lansat cartea, dar și-a expus și câteva dintre tablourile realizate de el. Mai mult, trompetistul Mirel Manea, invitat, a cântat împreună cu Gheorghe Piloț, acesta dovedind că are și o ureche muzicală bună.

Pentru autor, evenimentul de astăzi reprezintă un vis împlinit. „Pasiunea de a scrie poezii este din copilărie, iar harul mi-a venit de la bunul Dumnezeu și eu am datoria să le pun la locul lor și să le dau lumii.” Multe din creațiile publicate sunt o mulțumire adusă lui Dumnezeu.

La realizarea cărții a contribuit și profesoara de limba română, Mihaela Arhip prin corectura și tehnoredactarea volumului. De asemenea, tot ea s-a ocupat ca volumul să beneficieze cod ISBN, astfel încât cartea să se regăsească la Biblioteca Națională a României.

Cartea costă 10 lei și a putut fi achiziționată la eveniment. Cei care doresc să și-o procure îi pot aborda pe reprezentanții Asociației pe Facebook. Banii obținuți din vânzarea cărții merg către susținerea Casei Nicolae, un azil dedicat oamenilor străzii. „Totul pentru casa Nicolae și pentru alinarea durerilor care sunt acolo. Când am ajuns acolo, am găsit o familie, mi-am găsit frații, surorile, eu asta am simțit.”, a spus autorul.

La lansare au venit Mirel Manea și Gelu Graur, acesta din urmă spunând că nu vrea să cânte deoarece simte că eroul zilei este Gheorghe Piloț.  „Din punctul meu de vedere, este momentul domnului Gheorghe. Scriați într-o poezie că și eu vreau o stea. Scriați acolo că vă spovediți lui Dumnezeu și poeziei. Se pare că dumneavoastră știți să faceți din orice femeie ce vă zâmbește o poezie. Știți să faceți o poezie din credință. Eu nu vă văd ca un om al străzii ajuns la Casa Nicolae, vă văd ca pe un om ce și-a scris propria poezie.”, a spus Gelu Graur la eveniment la care a fost prezent și primarul Cosmin Andrei.

Un material mai amplu în următorul număr al ziarului Buzz, iar un reportaj la Jurnalul copiilor.