Continuăm poveștile despre echipele de fotbal din ligile mici. Săptămâna aceasta, despre echipă ACS Unirea Curtești. Radu Tănasă, fondatorul clubului, mi-a spus despre această echipă de liga patru.

Clubul de fotbal are un grup pe Facebook în cadrul căruia jucătorii și suporterii  comunică despre meciurile echipei.

Clubul a fost înființat acum nouă ani,  în 2015. În cadrul lui  activează seniori și juniori pentru Campionatul județean”, mi-a spus Radu Tănasă, fondatorul echipei, totodată și  profesor de istorie.

Cum se întâmplă lucrurile în echipa amintită?

,,La echipa noastră și în sportul amator, totul se face din pasiune. Admir bucuria de a juca a băieților, dar și seriozitatea de care dau de foarte multe ori dovadă.”, a spus profesorul.

Cat de greu este să menții o astfel de echipă ne-a spus aceeași sursă.

,,Totul se ghidează după cum atragi fonduri. Având în vedere pasiunea depusă, împlinirea este maximă când vedem că luam startul într-un nou meci. Seriozitatea clubului, atmosfera mereu buna la echipă și  condițiile bunicele pe care le oferim ne fac să avem succes și să fim căutați de jucătorii mai buni.”

ACS Unirea Curtești a câștigat cam tot ce se putea în fotbalul județean. Mai mult decât premiile, susținerea tinerelor talente reprezintă un obiectiv important pentru echipă. „Un capitol important al clubului îl reprezintă și formarea propriilor jucători, în special cei tineri din satele comunei noastre.” 

Diferența dintre liga aceasta și Superligă?

,,E foarte diferit. Acolo sunt staffuri întregi, salarii mari, condiții… Aici, copiii se roagă să-i lase la jocuri, iar cei mari trebuie să plece de la serviciu sau să vadă cum scot o învoire de la familie să poată ajunge la joc. Joci pe terenuri dificile, sunt jocuri dure, accidentări, iar mai totul e pe banii tăi.”

Echipa are propriul  stadion unde se pregăteste. Despre lipsuri, ne-a spus fondatorul clubului.

,,Cred că oricărui antrenor îi lipsesc jucătorii buni, iar staffului lipsa grijei pentru ziua de mâine, adică pentru jocul următor. Eu mă gândesc deja de unde scot cele necesare pentru partidele următoare, iar Nae Abalașei se gândește dacă are o echipa competitivă, dacă pot veni toți și în funcție de asta cum joacă la meciul viitor.”