Miercuri, 20 martie, elevii de la Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din comuna Vorona au sărbătorit ziua Francofoniei.

Aceștia au recitat poezii, au cântat, au realizat desene cu tema „Jocurile Olimpice”, care se vor desfășura în acest an, la Paris. Totodată, ei au pus în scenă  piesa de teatru  „Domnul Goe” după Ion Luca Caragiale, de  această dată în limba franceză.

,,Elevii au prins curaj și au intrat în pielea îndrăgitelor personaje ale lui Caragiale,  stârnind hazul, dar și admirația publicului. Atmosfera generală a fost una de veselie. Pentru a dobândi o bună competență comunicativă interculturală, elevii trebuie să dețină informații culturale în procesul lor de învățare a limbilor străine” , ne-a declarat doamna bibliotecară Anca Bunduc.

Elevii au fost bucuroși că au putut reprezenta piesa lui Caragiale pe scenă.

,,Eu am fost tanti Mita, adică mătușa lui Goe. Nu a fost foarte greu să joc intr-o scenetă de teatru în limba franceză, deoarece eu învăț această limbă din clasa pregătitoare și pe parcursul anilor, am început să o înțeleg . Aș mai vrea să particip la diferite scenete în limbi străine, deoarece este destul de interesant și amuzant. Totul incepe de la a învăța să exprimi cuvintele corect, a învăța exprimarea acestora etc. Personajul meu preferat din scenetă a fost domnul Goe deoarece acesta este alintat, făcând diferite mofturi și calitatea sa principală este amuzamentul” , ne-a declarat Sabina Grebeniță, membră a trupei Freedom și elevă în clasa a-VII-a.