Săptămâna aceasta, pentru rubrica ,,Fotbalul în ligile mici”, am stat de vorbă cu Iacob Alin, despre echipa AS Nord Star Pomârla.

Iacob Alin, un susținător al clubului,  ne-a oferit informații interesante despre echipă. Lotul se află în liga a V-a, fiind înființat acum 51 de ani, respectiv în anul 1973.

Clubul speră la rezultate cât mai bune în meciurile pe care le are și își dorește promovarea în liga a IV-a.

,, Suntem un grup de tineri din comuna noastră implicat. Iubim acest sport, îl practicăm cu drag mai ales că avem și o baza sportivă de ultimă generație. Suntem un grup unit și sperăm să  facem o echipă competitivă, să ne putem bate la promovare în liga a 4 a .” a spus Iacob Alin.

Echipa va sărbători în curând 50 de ani de când  a fost înfăptuită. Evenimentul intitulat ,,Jubileul de aur” va avea loc pe data de 28 aprilie, la ora 12:00, pe stadionul echipei.

Echipa a avut de-a lungul timpului chiar și un jucător renumit, care a jucat la Steaua București, dar și  la FC Botoșani. Este vorba despre Andrei Dumitraș, jucătorul profesionist de care ziceam mai sus, care a ajutat foarte mult clubul, în perioada 1993 – 2003.

AS Nord Star Pomârla are o istorie destul de frumoasă, cu multe generații de jucători mereu alături de echipă.