Victorie crucială pentru FC Botoșani pe teren propriu. FC Botoșani a jucat, marți, 23 aprilie  un duel crucial pentru a-și îndeplini scopul.

FC Botoșani a început destul de interesant reușind să o pună în dificultate pe Dinamo București. După mai multe încercări, botoșănenii dau o centrare periculoasă pentru adversari, Gabriel Moura trimițând mingea în propria poartă.

Repriza I

Câteva minute mai târziu, Dinamo câștigă un penalty destul de controversat. Dinamo avea o șansă incredibilă de a egala însă Hakim Abdallah șutează slab și trimite mingea lângă poartă.

După această fază, Cătălin Găman dictează out pentru Dinamo deși era destul de clar out pentru moldoveni. Supărat, Bogdan Andone a sărit glonț spre arbitru, care îi dă cartonaș roșu. Cu toate acestea, antrenorul botoșănean a intrat pe stadion urcându-se pe unul dintre garduri.

Imediat, Astrit Selmani trimite mingea în poartă, dar centralul Găman dictează Offside.

În minutul doi de prelungire același Selmani trimite mingea din nou în poartă după gafa incredibilă a lui Răzvan Ducan care a ieșit din poartă încercând să-i ia mingea de la picioare.

Înainte de fluierul final Abdallah ia roșu după un fault de-a dreptul urât asupra lui Romario Benzar. Urmând deplasarea lui Benzar cu ambulanța.

Repriza II

Repriza a doua a fost plină de faze ratate ale gazdelor, intrând în minutul 61 Sebastian Mailat, decisiv în cele din urmă.

După multe minute pline de emoție pentru ambele echipe, Sebastian Mailat trimite mingea în mod miraculos în poartă ridicând în picioare miile de botoșăneni.