În perioada 10-12 mai, începând cu ora 12:00, va avea loc, pe pietonalul Unirii,  Târgul Meșterilor, aflat la a XVII-a ediție. Vor fi prezenți 84 de meșteri din mai multe județe ale României, respectiv Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și chiar din Republica Moldova.

,,Botoșănenii și oamenii iubitori de cultură și frumos se pot bucura în aceste zile de diferite expoziții de meșteșuguri tradiționale, de ateliere demonstrative și expoziții de icoane și pe lemn, expoziții de sculptură în lemn, de artă plastică – univers patriarhal.”,  se arată pe pagina de Facebook a Centrului de Creație, organizatorul principal al manifestării.

Tot pe 10 mai, începând cu ora 13:00, va avea loc o lansare de carte, la sala Bibliotecii de Limbi Străine. Cartea este intitulată ,,Ramuri de salcie” și este scrisă de către Lucia Olaru Nenati.

În aceeași zi, în holurile Casei Văsescu, unde este sediul Centrului de Creație va avea loc expoziția artistului plastic Marcel Alexa.

În perioada în care se va desfășura Târgul Meșterilor populari, vor mai avea loc momente artistice susținute de mai mulți cântăreți de muzică populară locali.