A doua ediție a rubricii, una în care comparăm jucătorii din anii trecuți, eroi care luptau în Europa League cu cei care joacă acum pentru FC Botoșani, am ales doi jucători din partea de atac a echipei. Mai exact, doi jucători de aripă dreaptă. Cei doi sunt Mouaddib Jaly și Mihai Roman I.

Mouaddib Jaly (66)

Mouaddib Jaly este un jucător de origine franceză venit în vara anului 2023, adus de Marius Croitoru, antrenor care a asistat și el la gloria FC Botoșaniului.

Mouaddib are doar 23 de ani, dar este un jucător foarte important pentru formația moldoveană. Din păcate, nu joacă prea des ca titular, însă atunci când o face sau intră în repriza a doua nu dezamăgește, uneori reușind să marcheze.

Tânărul francez și-a dat start carierei la formația franceză Lille l, dar a fost împrumutat echipei Avranches din National FFF.

După ce a trecut pe la cele două echipe franceze, Mouaddib a schimbat țara, mergând în Superliga, la FC Botoșani, unde se află acum.

Pentru FC Botoșani el s-a remarcat cel mai tare în meciul cu Poli Iași din sezonul regulat în care a intrat abia în minutul 88 când scorul era 1-1. După doar câteva minute marchează golul care le aduce victoria botoșănenilor.

Mihai Roman I

Mihai Roman și-a început cariera la Cetatea Suceava, apoi la FC Brașov. După aceste echipe, a plecat la Rapid București. În Giulești și-a atins cea mai mare cotă de piață din cariera sa, respectiv aproape două milioane de euro.

Acesta a jucat și pentru echipă națională, debutând pentru aceasta în anul 2009. Acesta a jucat în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010. Roman a jucat zece meciuri pentru Națională, dar din păcate nu a marcat deloc.

Suceveanul a venit pentru prima dată la FC Botoșani în sezonul 2016/2017 și a plecat la FCSB trei sezoane mai târziu. În cele trei sezoane la FC Botoșani a marcat de 15 ori, înainte de a pleca.

În sezonul 2019/2020, când a revenit pe municipal, acesta a marcat patru goluri și a dat opt pase decisive.