Săptămâna aceasta, pentru rubrica ,,Fotbalul în ligile mici”, am discutat cu Emanuel Mocăniță, despre echipa Fotbal Club Nord Păltiniș.

Emi este coordonatorul paginii de Facebook a echipei, s-a născut în Brăila și locuiește acolo, dar de mic venea în fiecare vacanță la Horodiștea și mergea la meciurile echipei.

FC Nord Păltiniș a fost înființată în anul 2023 și se află, în prezent, în liga a IV-a. Stema clubului nu semnifică un lucru anume, dar culorile au fost preluate de la ultima echipă de fotbal din comuna Păltiniș.

,,La pagina de Facebook m-au ajutat domnul primar, dar și copiii prietenilor mei din Horodiștea cu care am copilărit și care acum sunt adulți, aceștia trimitându-mi foaia de joc a meciurilor și poze de la meciuri. Am speranța că băieții vor face o figură frumoasă pe 15 mai, în semifinala de cupă cu FC Sulița și că în noul sezon de Liga a 4-a se vor comporta meritoriu.”,  spus Emanuel Mocăniță.

Comuna a avut și alte echipe de fotbal, care au participat la numeroase campionate.

,,Din Păltiniș au participat la competiții echipe de fotbal în campionatele județene, respectiv Liga a 4-a și a 5-a, acestea fiind Recolta și FC Păltiniș. Din componența comunei a avut echipa de fotbal – Start ’88, având o performanță notabilă pentru participarea la promovarea în liga a III-a, la începutul anilor 2000. Apoi, eu în fiecare an sunam și trimiteam mesaje la AJF Botoșani și întrebam dacă cumva s-au înscris în competiție cei din comuna Păltiniș.” a mai zis Emanuel.