După opt ani de așteptare și dezamăgire în inima românilor, calificarea la euro a venit în sfârșit. O dată cu aceasta speranțele au crescut și așteptările la fel. Deoarece aceste momente sunt foarte importante pentru fotbalul românesc, filmul ,, În inima Naționalei, din vestiar până în Germania” va expune fiecare emoție din inima microbiștilor.

Filmul va debuta în cinematografele din Republuca Moldova începând cu 13 mai, iar în România începând cu 17 mai.

,,În seara meciului Israel-România, mă uitam la tenis, juca Djokovic”

Filmul despre calificarea la Euro 2024, este regizat de Remus Achim, care spune despre film că este genul observațional. „Este o echipă națională în care nu mai credea nimeni, nici eu. În seara meciului Israel-România, mă uitam la tenis, juca Djokovic. E genul de film observațional și am intervenit foarte puțin pentru că e mult mai important ca ei să joace și să dea totul pe teren și să fie acolo decât ceea ce făceam noi. Oamenii să vină și să vadă filmul ăsta pentru că nu este un film doar despre fotbal, este o lecție de viață pentru România”, A spus Remus Achim conform euronews.

,,Toate aceste poveşti fac ca acest film să reprezinte o poveste despre România.”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, s-a declarat mândru și impresionat de film. ,,Toată lumea a fost extrem de impresionată, ne bucurăm că alături de noi au fost foarte mulţi prieteni. Suntem siguri că acest film va avea un succes foarte mare, pentru că nu este un film despre jucători, este un film despre toţi românii, care ar trebui să se regăsească în el. Toate poveştile le veţi regăsi în film şi, bineînţeles, totul culminează cu povestea lui Edi care, vă amintiţi, la final de 2022, toată lumea întreba când pleacă. Şi pur şi simplu nu a plecat. Recunosc că nu a fost deloc o decizie uşoară, poate că nu a fost o decizie care să fie înţeleasă foarte bine la vremea respectivă, dar sunt convins că fără Edi nu am fi reuşit să fim prezenţi aici. Toate aceste poveşti fac ca acest film să reprezinte o poveste despre România. Iar la final filmul este pur şi simplu inspiraţional, inclusiv pentru jucătorii noştri”, a spus Răzvan Burleanu, citat de Agerpres.

Nu este primul film dedicat Naționalei de fotbal. În urmă cu puţin timp a fost lansat documentarul “Hai România! Povestea Generaţiei de Aur”.