O dată cu reînceperea anului școlar, s-a dat start și la concursurile școlare, unul dintre ele fiind chiar Comper.

Acest concurs este susținut la două materii: limba română și matematică, și se desfășoară  în trei etape.

Chiar astăzi, pe 13 ianuarie, a avut loc etapa  la limba română, iar  pe data de 20 va avea   loc etapa la matematică. Concursul este tip grila și  doar cei cu un punctaj de peste 95 puncte vor trece în următoarea etapă.

În clasele I-IV, majoritatea elevilor participau, însă am vrut să aflu câtă importanță este data acestui concurs, dar și altor concursuri,  de către elevii claselor V-VIII. Totodată,am aflat cum li s-au părut subiectele de anul acesta de la limba română.

O elevă de clasa a VI-a mi-a spus: “Unele exerciții au fost ușoare, dar unele mai grele pentru că am mai uitat din ce ne-a predat. În rest, a fost ok. L-am făcut în clasă și nu mă puteam concentra că vorbeau colegii mei”.

Două eleve de clasa a VII- a au spus, la rândul lor:

Mi s-a părut cam mult că erau trei texte și abia le foloseam. Este un test bun și tot ce ar trebui schimbat ar fi ca textele să fie și cu ceva de comparat”.

Trebuia să fii foarte atent la cerințe și la texte. Ideea – la Comper și la concursuri- în general, e să fii atent la ce ți se cere, în rest, au fost întrebări ușoare, altele care te mai puneau pe gânduri”.

Am aflat și părerea unui elev de clasa a VIII-a care în aceași zi a susținut și simularea la matematică:

“Comperul a fost ok. Multe întrebări au fost pe baza textului și mai puține pe gramatică. Sunt multe capcane și necesită multă atenție”.

Ar trebui să profităm de fiecare concurs la care putem participa, cu atât mai mult dacă nu se pune punctajul în catalog.

Ele ne ajută să vedem unde trebuie să exersam mai mult sau unde avem neclarități, lucru care poate ajuta și profesorul, informându-l legat de aspectele pe care  să insiste mai mult.

Totodată, competițiile ne ajută și cu gestionarea timpului și a emoțiilor. Ar trebui să privim aceste concursuri ca pe noi metode ne a ne îmbunatăti, nu pentru rezultate neapărat.

Întregul calendar Comper:

ETAPA 1

(materia predată la modulul 1 si 2)

ROMÂNĂ – 13 ianuarie 2023
MATEMATICĂ – 20 ianuarie 2023

ETAPA 2

(materia predată la modulul 3 si 4)

ROMÂNĂ – 21 aprilie 2023
MATEMATICĂ – 28 aprilie 2023

ETAPA NAȚIONALĂ
(OLIMPIADA DIGITALĂ COMPER)

(materia predată la modulurile 1-5)

ROMÂNĂ – 26 mai 2023
MATEMATICĂ – 2 iunie 2023