Pe data de 6 aprilie, va avea loc expoziția personală „George Șpaiuc – Atelier 60”, eveniment organizat de Muzeul Județean Botoșani. Expoziția va putea fi vizitată în spațiul Colecției de Artă al Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian”.

Pe simeze sunt expuse 32 de lucrări realizate în tehnica ulei / pânză, artistul  Geprge Șpaiuc abordând tematica preferată: natura statică (flori) și peisajul (urban, rural și marin).

 Cine este George Șpaiuc?

Născut în 1964, în comuna Hlipiceni, județul Botoşani, și absolvent al Școlii Populare de Arte ,,George Enescu” Botoșani, artistul George Șpaiuc a început, din 1988, să participe la taberele de pictură organizate la Ipoteşti, Agafton, Şendriceni, Câmpulung Moldovenesc, Putna, Stupca, Sucevița, Crivaia, Vatra Dornei, Balcic, Sozopol, Kötegyán, Bélmegyer, Albac, Moneasa, Sălciua, Sighișoara, Cetate etc.

De-a lungul vremii, a deschis numeroase expoziții personale la Botoșani, Cluj-Napoca, București, Suceava, Iași și Vatra Dornei, participând la expoziții colective în țară și străinătate, la București, Botoșani, Vatra Dornei, Suceava, Iași, Piatra-Neamț, Bacău, Pitești, Reșița, Roma (Galeriile Degli Artisti, 1999, 2000, 2001), Oakville (Canada, 2008), Hliboca, Cernăuți și Chișinău.

A fost prezent cu lucrări în licitațiile organizate de casele Monavissa, Grimberg și Goldart. Lucrările sale au ajuns în colecţii private din România, Italia, Statele Unite, Ucraina, Germania, Anglia, Canada, Grecia, Belgia, Argentina, Franța, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria etc.

Ultima expoziția personală deschisă de artist la Botoșani, cu denumirea ,,Drag de Botoșani”, a fost un omagiu dedicat orașului în care trăiește și a putut fi vizitată de public în perioada 1-30 iulie 2022.

Expoziția de acum va fi coordonată de prof. univ. dr. Corneliu Iațu.