Părinții și bunicii noștri iubeau lectura când erau mici la fel ca majoriatatea  copiiilor din generația noastră, dar cei din urmă, adică noi, copiii de azi, alegem mai degrabă să ieșim afară și să stăm pe telefon.

Încă o diferență a generațiilor de ieri și de azi sunt chiar cărțile pe care le citim. Am remarcat acest lucru, astăzi, la o filmare pentru următoarea ediție a emisiunii Doza de carte.

Uitându-mă în rafturile din Biblotecă și fiind o mare iubitoare de cărți, mi-am dat seama de motivul pentru care copiii de azi sunt mai puțin atrași de cărțile clasice.  Noi, cei de azi, citim cărți cu coperți mai atractive, cu multe ilustrații, cu scrisul mai mare, cu  niște capitole mai mici, de obicei, fantasy, cu dragoni și vrăjitori, cărți  care sunt și ecranizate și au de obicei autori stăini.

Cărțile citite cândva de părinții noștri au, astăzi, foile îngălbenite, au foi mai puțin calitative, coperțile nu mai au strălucire, nu te atrag și, de regulă, paginile lor ascund literatura noastră clasică sau literatura din lista de lecturi obligatorii.

Eu vreau să încep să citesc din ambele, deoarece, cu siguranță, voi avea de învățat din ele. Oricum, dacă vă plac mai  mult cărțile noi mai ales romanele grafice, care acum sunt la modă, vă invit să urmăriți emisiuneaa mea, Doza de Carte, aflată la ediția a doua, pe canalul de YouTube Televiziunea Adolescenților. Spor la citit! Chiar dacă nu aveți prea mulți bani să cumpărați cărți, mergeți la Bibliotecă și împrumutați. Și dacă vă plac și vouă cărțile tipărite mai nou, cereți edițiile actualizate. Trebuie să fie!!