Asociația IHTIS te provoacă să donezi pentru copiii din pichet de la alimente, rechizite, hăinuțe și papucei, până la materiale de construcție, bani sau chiar munca fizică. Fiecare ajutor este binevenit pentru familiile din Hilișeu Horia care locuiesc într un pichet.

Peste 30 de copii cazați într-un fost pichet de grăniceri de la Hilișeu Horia – granița României cu Ucraina, transformat în spațiu pentru locuințe sociale.

Clădirea a fost abandonată de autoritățile vamale la finalul celui de al doilea război mondial. Imobilul, înconjurat de vegetație sălbatică și cu un drum impracticabil, are pereții distruși, este insalubru, îi lipsesc multe uși și ferestre.

Cu toate acestea, aici, si-au găsit adăpostul aproximativ 50 de suflete, femei, bărbați și copii.

Sunt oameni ai nimănui, fără case, fără bani, fără viitor, iar această ruină este locul unde supraviețuiesc.

Detalii despre această povestea ne-a dat și doamna învățătoare Gabriela Munteanude la Hilișeu Horia.

”Sunt familii care stau câte trei-patru-cinci într-o singură cameră. Nu au pe ce scrie, nu au dulapuri, nu au mobilier. Este vorba de 36 de copii care locuiesc în condiții absolut necorespunzătoare. Dacă nu vor fi ajutați vor ajunge peste 10 ani asistați sociali, la fel ca părinții lor. Am găsit o încăpere mai mare unde ar putea fi amenajată o sală multifuncțională, însă această sală trebuie dotată cu minimul necesar”.

Campania este în plină deșfășurare, și chiar și tu îi poți ajuta pe “copiii din pichet”. Te provoc să donezi!